nedjelja, ožujka 23, 2008

Šalata


Čestitam!!!!




Hrvatska dobila domaćinstvo za EP 2010



Novosti - Novosti



Hrvatski vaterpolski savez dobio je domaćinstvo Europskog prvenstva koje će se održavati u 2010. godini, a glasove čelnika Europske plivačke federacije (LEN), za organizaciju tog turnira u Zagrebu, predstavnici HVS-a dobili su nakon dosad najuvjerljivije prezentacije kandidature.

Hrvatsku su kao kandidata za EP u Eindhovenu u Nizozemskoj predstavljali su Perica Bukić, predsjednik HVS-a, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Ratko Rudić, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije, Boško Lozica, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Renato Živković, glavni tajnik HVS-a. 


U konkurenciji su još bili predstavnici Mađarske i Rumunjske sa zajedničkom kandidaturom za domaćinstvo u gradovima Oradea i Debrecen, no hrvatska prezentacija bila je i više nego upečatljiva pa su čelni ljudi Europske plivačke federacije odlučili glasove dati Zagrebu, koji će tako 2010. godine ugostiti najkvalitetnije reprezentacije Starog kontinenta u borbi za europsko zlato. Veliku podršku ovom projektu dali su i premijer Ivo Sanader i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić

Perica Bukić izrazio je svoje veliko zadovoljstvo nakon što je Zagreb dobio domaćinstvo, posebice stoga što je prije nepunih mjesec dana Hrvatska dobila i zeleno svjetlo za organizaciju Svjetskog prvenstva za juniore 2009. godine koje će se održavati u Splitu i Šibeniku. Bukić smatra kako je organizacija EP-a 2010. godine veliki uspjeh i priznanje za hrvatski vaterpolo jer je, kako kaže, HVS prvi put otkad postoji Hrvatska dobio mogućnosti prirediti jedno veliko natjecanje, a dodatno zadovoljstvo čini i činjenica kako se sve to događa u pravom trenutku, odnosno u vrijeme kad je hrvatski vaterpolo u velikom usponu.

» >